Kijk hoe deze Mannelijke, Vlaamse Voice-Over het inspreken van reclamespots oefent | bmw X1 commerci

Oefenen, oefenen, oefenen.

Vandaag, in mijn voice booth met een BMW-commercial van de X1 eerder dit jaar. De beste manier om jezelf als voice over te finetunen = regelmatig oefenen en nieuwe dingen proberen!

Mijn tips:

De makkelijkste manier is, oefenen wanneer je een opdracht en script krijgt van een klant. Ga na de eigenlijke opname helemaal uit je comfort zone, probeer eens wat anders en zoek de grenzen van je stemgeluid en intonatie. Zo kom je vaak tot nieuwe ontdekkingen.

"Horen hoe anderen het doen", is ook een goeie. In de auto of thuis op de zetel? Zet je radio of tv luider tijdens de reclameblokken en speel de commercials na. Denk dan na over hoe jij die spot zou inspreken. De beste manier is om dan ook effectief die commercial op te nemen met je eigen stem. Je hoeft daar helemaal geen professioneel materiaal voor te hebben. Je smartphone is al goed genoeg! Het gaat erom dat je het DOET.

Zo komen we bij tip 3:

Wat ik vaak doe, is commercials nasynchroniseren in mijn Voice Booth. Ik neem mijn eigen interpretatie van een reclamespot op en monteer mijn stem onder de originele spot. Dat geeft me een perfect idee van hoe MIJN stem klinkt onder die specifieke reclamespot.

In de video hierboven toon ik kort hoe dat in z'n werk gaat. Uiteraard duurt dit in werkelijkheid langer dan 2 minuten!

Hier is mijn oefenversie van de bmw X1 reclamespot:

En dit is de originele commercial:

Featured Posts
Recent Posts