Deze vrouw werd gepest om haar Chipmunkstem, nu is ze stemacteur.


Lisa Biggs is 36 en heeft tattoos. Stoer. Maar haar stem..? Da’s wat anders. Ze klinkt namelijk als een Chipmunk.

Jaren probeerde ze als tiener zo weinig mogelijk te praten, want wat een irritante stem vonden haar klasgenoten vroeger. Uiteraard werd ze gepest: Smurfin. Minnie Mouse. En dat zijn nog twee lieve scheldwoorden die ze naar haar hoofd geslingerd kreeg.

Lisa ging uiteindelijk naar een acteerschool in New York waar ze voor voice over studeerde, maar daar dachten ze dat ze fakete: “Je moet echt stoppen met dat kindstemmetje voor je 30ste, niemand gelooft je”, adviseerde een van haar docenten doodserieus. Nog iemand anders zei haar dat ze zo sprak omdat ze als kind verkracht werd en haar stem op die leeftijd werd ‘bevroren’. Onzin en vooral heel kwetsend.

Maar zoals alle Amerikaanse verhalen, geldt ook hier 'eind goed, al goed'. Want tegenwoordig verdient Lisa haar boterham met die 'irritante' stem. Biggs deed zelfs een voice over voor The Simpsons, schrijft de krant The Charlotte Observer.

In het najaar zal ze te horen zijn op Nickelodeon in de serie Becca’s Bunch, een animatiereeks over een klein uniek vogeltje. Lisa leent haar stem aan 6 van 7 konijnenkinderen die in de reeks te zien zullen zijn.

Daarnaast is ze beschikbaar als kindstem. Een vrouw van 36 is toch veel makkelijker te regisseren dan een peuter? En ze kan zowel als een jongen als meisje klinken, twee vliegen in een klap. Op haar website vind je nog meer gekke voorbeelden.

Lisa is hét bewijs dat je geen mooie stem nodig hebt om voice over te worden. En mocht jij - net zoals ik - ook twijfelen aan de echtheid van haar stem? Dit is een interview met haar uit 2015. Zo klinkt Lisa als ze normaal praat.

Bron: The Charlotte Observer

Featured Posts
Recent Posts